De vormgeving van een boek en boekomslag

Vormgeving van een boek is een creatief proces wat nogal tijd vereist. De uitdaging is om tekst en evt. beeldmateriaal zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Het kiezen van een formaat, bladspiegel, lettertype en omslag vereist aandacht. Dat is namelijk direct zichtbaar als je het boek in je handen hebt. Prachtige uitdagingen die Designerie graag aangaat. 

 

Levensverhaal

Vaak komt het er niet van om de dingen die je meegemaakt hebt in je leven door te geven aan je kinderen of kleinkinderen. Toch is het heel waardevol om je levensverhaal op te schrijven. Aan de hand van allerlei vragen over je leven kun je dit opschrijven. Zo kun je ervaringen en opgedane kennis die jij in jouw leven hebt opgedaan doorgeven. Het maakt niet uit of je goed kunt schrijven, een tekstschrijver kan jouw tekst omzetten tot een leesbaar verhaal.  Met foto's en illustraties maakt Designerie er een mooi boek van, natuurlijk in nauw overleg met jou. 

 

Wil je meer weten over een levensverhaal schrijven, stuur gerust een mailtje of een telefoontje naar mij: info@designerie.nl

 

 

Deel je verhaal!

 


Levensverhaal van Roelof Speelman

Opdracht: Vormgeving van inhoud en omslag van het levensverhaal van dhr. Roelof Speelman.

 

Dhr. Roelof Speelman heeft zijn levensverhaal opgeschreven om het door te geven aan zijn kinderen en kleinkinderen. Verhalen over de familie van vroeger en nu, emigratie naar Canada en re-emigratie naar Nederland en alle belevenissen die daar mee gepaard gingen. Het boek is uitgegeven in familiekring. 

Oplage: 12 ex. Nederlandse versie, 11 ex. Engelse versie.

Het redigeren was in handen van Mevr. Janny Oudega, Wijster en de engelse vertaling werd verzorgd door dhr. Bradley Wursten, druk: Drukkerij Kerkhove te Beilen. 


Het leven van Willem Schelhaas

Opdracht: Vormgeven van inhoud en omslag van het boek: Het leven van Willem Schelhaas

 

Dhr. Willem Schelhaas, agrarisch makelaar te Hoogeveen, heeft zijn belevenissen opgeschreven van vroeger tot nu. Het ontstaan van makelaardij Schelhaas, familiebelevenissen, beschouwingen, aan- en verkopen van boerderijen in Nederland en in het buitenland etc.

Oplage: 200 ex. Het redigeren was in handen van mevr. Janny Oudega te Wijster, druk: Kerkhove te Beilen

 


Wensen rondom de uitvaartdienst

Samen met ds. Joanne Greving (schrijver) en Albert Kerssies (natuurfotograaf) hebben we een boekje samengesteld: Wensen rondom de uitvaartdienst.

 

Dit boekje geeft je de mogelijkheid om na te denken over je eigen uitvaart. Door je eigen voorkeuren in te vullen, laat je nabestaanden iets van je levensinspiratie na en ontlast je hen tijdens het voorbereiden van het afscheid. Een moedig besluit om na te denken over een toch wel lastig onderwerp. Het boekje is hier te bestellen.