De vormgeving van een boek en boekomslag

Vormgeving van een boek is een creatief proces wat nogal tijd vereist. De uitdaging is om tekst en evt. beeldmateriaal zoveel mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. Het kiezen van een formaat, bladspiegel, lettertype en omslag vereist aandacht. Dat is namelijk direct zichtbaar als je het boek in je handen hebt. Prachtige uitdagingen die Designerie graag aangaat. U kunt geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten informeren, zie onder de contact gegevens.

 

Levensverhaal

Vaak komt het er niet van om de dingen die je meegemaakt hebt in je leven door te geven aan je kinderen of kleinkinderen. Toch is het heel waardevol om je levensverhaal op te schrijven. Aan de hand van allerlei vragen over je leven kun je dit opschrijven. Zo kun je ervaringen en opgedane kennis die jij in jouw leven hebt opgedaan doorgeven. Het maakt niet uit of je goed kunt schrijven, een tekstschrijver kan jouw tekst omzetten tot een leesbaar verhaal.  Met foto's en illustraties maakt Designerie er een mooi boek van, natuurlijk in nauw overleg met jou. 

 

Wil je meer weten over een levensverhaal schrijven, stuur gerust een mailtje of een telefoontje naar mij: info@designerie.nl

 

 

Deel je verhaal!

 

De levensloop van Egbert H. Doorten

Opdracht: Vormgeving, opmaak en uitgave van het levensverhaal van E.H. Doorten uit Pesse

 

Dhr. E.H. Doorten was van jongs af aan een ondernemende jongen. Na bij verschillende (garage)bedrijven te hebben gewerkt is hij voor zichzelf begonnen. In dit boek beschrijft hij hoe dit is verlopen. Verre reizen gemaakt naar Japan voor het automerk Datsun. Maar ook zijn grote passie, het vliegen en met name zweefvliegen komt aan de orde.

 

Dit boek is gedrukt door Drukkerij Kerkhove en in familiekring uitgegeven.

Lunshof, een familiekroniek

Opdracht: Vormgeving van inhoud en omslag het familieverhaal van Henk Lunshof

 

Dit boek is het resultaat van drie jaar onderzoek en beschrijft de geschiedenis vanaf Hindrik Hindriks Lunshof geboren in 1660 te Gasteren tot het overlijden van de laatste van de twaalf kinderen van Henderikus en Grietje. Zij zijn het middelpunt van deze geschiedenis.

Henk Lunshof is opgegroeid aan de Beilervaart, later is het gezin verhuisd naar Geeserveld.

 

Dit boek is in het nederlands en in het engels uitgegeven. De engelse vertaling werd verzorgd door: James Schipper, London, Ontario. De druk werd verzorgd door: Boekengilde in Enschede

Belevenissen van een agrarisch makelaar

Opdracht: Vormgeving van inhoud en omslag van anekdotes van dhr. Schelhaas, agrarisch makelaar te Hoogeveen.

 

Willem Schelhaas was 15 jaar boer op het melkveebedrijf dat hij van zijn ouders had overgenomen. Nadat hij een makelaarscursus had gevolgd, werd hij op zijn vijfendertigste agrarisch makelaar. In dit boek beschrijft hij met veel humor en enthousiasme zijn belevenissen als agrarisch makelaar in zowel Noord-Nederland als Canada. Het is een geweldig vak, vindt hij, dat je vooral leert in de praktijk, in de omgang met kopers en verkopers. Schelhaas sluit zijn verhalen af met 10 tips voor aankomende makelaars.

 

Het redigeren was in handen van Mevr. Janny Oudega te Wijster en de druk werd verzorgd door: Drukkerij Kerkhove te Beilen.

 

U kunt het boek hier bestellen


Levensverhaal van Roelof Speelman

Opdracht: Vormgeving van inhoud en omslag van het levensverhaal van dhr. Roelof Speelman.

 

Dhr. Roelof Speelman heeft zijn levensverhaal opgeschreven om het door te geven aan zijn kinderen en kleinkinderen. Verhalen over de familie van vroeger en nu, emigratie naar Canada en re-emigratie naar Nederland en alle belevenissen die daar mee gepaard gingen. Het boek is uitgegeven in familiekring. 

Oplage: 12 ex. Nederlandse versie, 11 ex. Engelse versie.

Het redigeren was in handen van Mevr. Janny Oudega, Wijster en de engelse vertaling werd verzorgd door dhr. Bradley Wursten, druk: Drukkerij Kerkhove te Beilen. 


Het leven van Willem Schelhaas

Opdracht: Vormgeven van inhoud en omslag van het boek: Het leven van Willem Schelhaas

 

Dhr. Willem Schelhaas, agrarisch makelaar te Hoogeveen, heeft zijn belevenissen opgeschreven van vroeger tot nu. Het ontstaan van makelaardij Schelhaas, familiebelevenissen, beschouwingen, aan- en verkopen van boerderijen in Nederland en in het buitenland etc.

Oplage: 200 ex. Het redigeren was in handen van mevr. Janny Oudega te Wijster, druk: Kerkhove te Beilen

 


Wensen rondom de uitvaartdienst

Samen met ds. Joanne Greving (schrijver) en Albert Kerssies (natuurfotograaf) hebben we een boekje samengesteld: Wensen rondom de uitvaartdienst.

 

Dit boekje geeft je de mogelijkheid om na te denken over je eigen uitvaart. Door je eigen voorkeuren in te vullen, laat je nabestaanden iets van je levensinspiratie na en ontlast je hen tijdens het voorbereiden van het afscheid. Een moedig besluit om na te denken over een toch wel lastig onderwerp. Het boekje is hier te bestellen.